Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Το Υπουργείο Παιδείας έκανε για τρίτη φορά δεκτή την πρόταση για επανεξέταση των σχολικών μονάδων της περιοχής του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και διατηρεί τα τμήματα Οικονομίας, Νοσηλευτικής, Ψυκτικών και Κομμωτικής.

Η περιοχή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου είναι μια δυσπρόσιτη περιοχή με συγκοινωνιακά προβλήματα, προβλήματα στο οδικό δίκτυο και μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των διαφόρων οικισμών. Ο σχεδιασμός συνεπώς που είχε γίνει από το υπουργείο δημιουργούσε προβλήματα ανισότητας των μαθητών του Δήμου σε σχέση με άλλες περιοχές που δεν υπάρχουν οι πιό πάνω δυσκολίες. Έτσι το υπουργείο έκανε δεκτές τις αιτιολογημένες εισηγήσεις και ενέκρινε την παραμονή των ανωτέρω τμημάτων.
Μετά από νηπιαγωγείο Ανδρονιάνων, το ΕΠΑΛ Κονιστρών ενέκρινε και την παραμονή των τμημάτων του ΕΠΑΛ Αλιβερίου.
Όπως έχουμε και παλαιότερα τονίσει ο θεσμός των ΕΠΑΛ έχει άμεση σχέση με την πρωτογενή παραγωγή και οι γονείς θα πρέπει να κατανοήσουν την σημασία των ΕΠΑΛ ώστε τα παιδιά τους να έχουν μια εξειδίκευση και καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση ενώ δεν στερούν την δυνατότητα απο τα αυτά να συμμετέχουν και στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την ανώτατη εκπαίδευση και μάλιστα με ευνοικότερους όρους.
Την επόμενη σχολική χρονιά ελπίζουμε να αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών για να αποτρέψουμε το κλείσιμο σχολικών μονάδων στην περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Air pollution