Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

8η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας 17 Σεπτεμβρίου 2018.


Η παράταξη παρούσα στην τελευταία συνεδρίαση συμμετείχε ενεργά με επίκαιρες ερωτήσεις που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών.



Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τις επίκαιρες ερωτήσεις των Περιφερειακών Συμβούλων:





Ο κ. Μελισσάρης έθεσε το θέμα της μη απάντησης  στην επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει στην προηγούμενη συνεδρίαση για τα έσοδα από τα ανταποδοτικά αρδευτικά τέλη του Κωπαϊδικού Πεδίου και τη διαχείρισή τους. Η κα Παπαθωμά απολογήθηκε και υποσχέθηκε να αποστείλει απάντηση τέλος εβδομάδος.





Η παράταξη ξεκίνησε με το σημαντικό ερώτημα που αφορά την μη προκήρυξη των CLLD-LEADER για την Νότια Εύβοια – Σκύρο. Ο επικεφαλής κατέθεσε 8 καίρια ερωτήματα για τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις, με αφορμή την επιστολή της Διαχειριστικής προς την Περιφέρεια η οποία ζητάει εξηγήσεις για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση.
Ο Περιφερειάρχης αποδεχόμενος τη σημαντικότητα του θέματος όπως αναπτύχθηκε από τον ερωτώντα, απάντησε ότι χρειάζεται χρόνο για την απάντηση και των 8 σοβαρών ερωτημάτων, πως θα το κάνει γραπτώς άμεσα  και το μόνο που μπορούσε να σχολιάσει είναι ότι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα μεταξύ τραπεζών και Περιφέρειας για την έκδοση εγγυητικών επιστολών . Όταν αρθούν και οι τελικές κατασχέσεις θα λυθεί το ζήτημα ενεχυρίας οπότε θα προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες.



Έπειτα ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κουλούρης κατέθεσε δύο επίκαιρες ερωτήσεις:

Για το πρόσφατο πόρισμα της κτηματικής υπηρεσίας καθορισμού του αιγιαλού του Οδικού Άξονα Πλατάνας - Κύμης-Αλιβερίου, με σκοπό την συνέχιση εργασιών για την αποκατάσταση ζημιών κατά μήκος του δρόμου, που όμως με τον καθορισμό του αιγιαλού δημιουργεί ζήτημα νομιμότητας της υφιστάμενης κατάστασης κτισμάτων - κατασκευών.

                Ο κ. Σπανός απάντησε ότι η κτηματική υπηρεσία λειτουργεί με βραδείς ρυθμούς το οποίο ως Περιφέρεια προσπαθεί να αντιμετωπίσει. Σχολίασε ότι έχει καταφέρει να έρθει σε βασική συνεννόηση με την υπηρεσία.
Ο κ. Κουλούρης ρώτησε εάν έχει τελικά ανακοινωθεί το πόρισμα και ποιο το περιεχόμενό του. Ο κ. Σπανός απάντησε ότι έχει μόνο προφορικές πληροφορίες που συμπίπτουν με τις ανησυχίες  των κατοίκων. Ακόμη ο κ. Σπανός επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό που αναδεικνύεται από την παράταξη το ζήτημα. Τέλος ο κ. Στουπής κατέθεσε την ετοιμότητα συνδρομής από πλευράς του σε  πρωτοβουλία συγκρότησης  επιτροπής με σκοπό τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου  για την επίλυση πιθανών ζητημάτων.


Για το αυτοσχέδιο πάρκινγκ στη Κακιά Σκάλα, που έγινε με μηχανικά μέσα (προφανώς) για τους προσκυνητές της εκκλησίας της Παναγίας της Τ.Κ. Αγ. Ιωάννη στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, ο κ. Σπανός ζήτησε χρόνο ώστε να το ερευνήσει και θα επανέλθει.

Η συνεδρίαση προχώρησε στην ημερήσια διάταξη:



Για το 3ο Θέμα: «Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας». Οι κ. Στουπής και Τιμπλαλέξης ζήτησαν να ενημερωθούν καταλογίζοντας καθυστερήσεις πότε θα είναι έτοιμη η Περιφέρεια για τη κινητικότητα των υπαλλήλων. Ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Ρουσόπουλος δήλωσε θα είναι έτοιμη κατά το Δεκέμβριο. Το ψηφιακό οργανόγραμμα θα είναι έτοιμο τέλος του Σεπτέμβρη, ενώ τα περιγράμματα θέσεων αρχές Δεκεμβρίου. Οι ημερομηνίες που θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, πρόσθεσε, συμπίπτουν με τις προθεσμίες που έχει θέσει το Υπουργείο για την δεύτερη φάση της κινητικότητας οπότε η Περιφέρεια θα είναι έτοιμη πλήρως.





Για το 11ο Θέμα: «Έγκριση πρότασης τροποποίησης ΣΑ ΕΠ066, ΕΠ766 και ΜΠ066 του Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έτους 2018».
                Ο επικεφαλής ζήτησε να γίνει ανάλυση των χρηματοδοτούμενων έργων σε ποσοστά ανά Περιφέρεια, για να μπορεί κανείς να σχολιάσει εάν είναι κατανεμημένες ορθά. Η Περιφέρεια απάντησε ότι δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή, θα το στείλει γραπτώς, γι’ αυτό το λόγο η παράταξη ψήφισε με επιφύλαξη και με την προϋπόθεση ότι η απάντηση δεν θα δημιουργήσει νέα δεδομένα
Για το 20ο Θέμα: «Τροποποίηση της ΣΑΕΠ566 με ένταξη νέου έργου με τίτλο “Λειτουργία Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος για την τσιμεντοβιομηχανία στα όρια δραστηριοποίησής της στην Περιφέρεια Στερεάς».
Ο επικεφαλής επαναβεβαίωσε την υποστήριξη της παράταξης στο προγραμματιζόμενο έργο των αναφερόμενων στην εισήγηση εποπτικών οργανισμών, εμμένοντας στη χρησιμότητα της ίδρυσης και παράλληλης λειτουργίας Κοινωνικού Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος, θέμα για το οποίο εξέφρασε την ετοιμότητά του να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού στο Αλιβέρι .

Τέλος για το 32ο Θέμα: «Καταβολή έκτακτης εισφοράς στον “Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας” Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.».
Ο κ. Στουπής αναμένει την πλήρη αναφορά που έχει ήδη ζητήσει και έχει δεσμευτεί η Περιφέρεια να δώσει  για τις υφιστάμενες χρηματοδοτήσεις σε μαζικούς φορείς ώστε να υπάρξει μια πλήρης εικόνα για την δράση της Περιφέρειας στο κομμάτι αυτό, να διαμορφώσει ο οργανισμός αρχές και κριτήρια ιεράρχησης των δράσεών του,  ευχόμενος ο οργανισμός να παίξει τον ουσιαστικό του ρόλο και όχι να γίνει πλυντήριο ρουσφετολογικών παροχών αδιαφάνειας.
Η ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ
ΛΑΜΙΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Air pollution