Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



ΠΡΟΣ ΤΟΝ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. Ο.Λ.Ν.Ε.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα εκ μέρους του Ο.Λ.Ν.Ε. για την αναβάθμιση των λιμένων στην Εύβοια. Τα βήματα αυτά οδηγούν στην δημιουργία σημαντικών αναπτυξιακών υποδομών, σε έναν Νομό με ιδιαίτερη γεωμορφολογία και αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για την επιχειρούμενη ανάπτυξη.

Στα πλαίσια της καλής συνεργασίας που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια προτείνω προς  το Δ.Σ. και μάλιστα εν όψει της ψήφισης του Νομοσχεδίου στην βουλή τις επόμενες μέρες, να συμπεριλάβετε στο δίκτυο υδατοδρομίων της Εύβοιας ( Χαλκίδα, Κύμη, Αιδηψός, Κάρυστος ) και το λιμάνι του Αλιβερίου ( Κάραβος). Το λιμάνι του Καράβου είναι υπήνεμο και προστατευόμενο λιμάνι και πληρεί τις προδιαγραφές για την δημιουργία υδατοδρομίου.
Μια περιοχή με αναπτυξιακές δυνατότητες που αναμένεται να έχει προστιθέμενα οφέλη από την λειτουργία υδατοδρομίου στην περιοχή, αφού πέραν από τις άμεσες ή έμμεσες θέσεις εργασίας θα έχει την δυνατότητα ενίσχυσης εναλλακτικής μορφής  τουριστικής διακίνησης, επικοινωνία με νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς, μεταφορές φορτίων (Φάρμακα, Τρόφιμα, Τύπος, Δέματα, κ.λ.π), μεταφορές Έρευνας και Διάσωσης, διακομιδής ασθενών, Πυρόσβεσης κλπ.


ΧΑΛΚΙΔΑ 21.09.2018

Με εκτίμηση

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Air pollution